Hem / Babycams / ASGARI BABYCAM

ASGARI BABYCAM

Asgari EZPT

Asgari Babycam är, som framskymtar av namnet, videokameran som är ett idealiskt hjälpmedel vid barnpassning inomhus. Den är trådlös och har mörkerseende så att den kan användas både natt och dag. Modellen har också fjärrstyrda PT-funktioner, panorering, och lutning, vilket innebär att kameran smidigt kan täcka in alla delar a
v ett rum. Dessutom finns rörelsedetektering med larm via e-post och pushmeddelanden så att användaren snabbt uppmärksammas när någonting händer, till exempel när barnet vaknar upp och börjar röra på sig.
Ett annat stort plus är att Asgari Babycam har tvåvägskommunikation med inbyggd mikrofon och högtalare.
Det innebär att vårdnadshavaren ögonblickligen märker om barnet börjar skrika samtidigt som han eller hon kan nynna en vaggsång, läsa en saga, eller tala lugnande till barnet.
Om kameran fästs upp och ned, till exempel i taket, kan bilden spegelvändas så att den visas på rätt sätt på skärmen.
En babycam kan självklart aldrig ersätta en fysiskt närvarande förälders omsorger. Däremot kan den vara ett utmärkt komplement som bidrar till trygghet och avlastar den vuxna i en stressig och påfrestande situation.
Om rörelseaktivering är vald skickar Asgari Babycam bilder via epost till en smartphone, en surfplatta eller en dator. Det går att välja upp till fyra e-postadresser. Kameran kan också skicka ett pushmeddelande (notifikation) så att användaren får en ljudsignal i mobilen.
Kameran har också P2P, det vill säga peer-to-peer-adressering, vilket gör det mycket enkelt att komma åt den från en annan digital enhet. När kamerans streckkod en gång har scannats in med mobilen och prickats för i den medföljande appen, kan den i fortsättningen nås direkt utan nätverkssladdar eller krånglig inloggning.
Systemet har också plug & play vilket innebär att kameran kan användas utan någon speciell installation. Det behövs varken drivrutiner eller någon annan programvara. Undantaget är den medföljande appen som används för att styra och övervaka kameran från en smartphone. Appen finns för både iPhone och Android.
Givetvis går det att använda Asgari Babycam även till andra uppgifter än barnpassning. Tillsyn av gamla och sjuka samt uppsikt över husdjur är ett par näraliggande exempel. Men systemet fungerar också utmärkt till mer utpräglade övervakningsuppgifter som stöldskydd och bostadslarm.

Asgari Babycam är ett prismässigt mycket attraktivt alternativ i jämförelse med liknande produkter på marknaden.
Alla kameror från Asgari kommer med manual på svenska och hela gränssnittet är också svenskt vilket gör det lätt för en typisk användare att ta tillvara på systemets många möjligheter.

Om Asgari Babycam av någon anledning skulle behöva återställas till fabriksinställningarna, används knappen ”Reset” som finns i ett hål på kamerans undersida. Den kan nås med hjälp av ett tunt föremål, typ en tandpetare.

Kort om produkten:

  • Idealisk som hjälpmedel vid barnpassning.
  • Trådlös teknik via wifi.
  • Tvåvägskommunikation, inbyggd mikrofon och högtalare.
  • PT (fjärrstyrning av panorering och lutning).
  • Rörelseaktivering med avisering via e-post och pushmeddelanden.
  • Upplösning, ljusstyrka och kontrast med flera bildegenskaper kan justeras efter önskemål.
  • Mörkerseende upp till 12 meter (kopplas in automatiskt vid behov).
  • Kompatibel med Mac och PC.
  • Mobilapp medföljer.